Cursus: ‘De Natuurlijke & Eetbare Tuin’

Groenten, kruiden, bloemen

In januari 2020 is een cursus ‘De Natuurlijke & Eetbare Tuin’ van start gegaan. De cursus is op 10 vrijdagen, om de 14 dagen een lesdag. We leren in ontspannen sfeer over natuurlijk tuinieren, toepassingen van kruiden en de ‘eetbare border’. Deelnemers hebben geen grote tuin of speciale plantenkennis nodig om mee te doen.

Onderwerpen in de cursus zijn:
• Natuurlijk tuinieren
• Bloemen waar je blij van wordt (en de bijen ook)
• Verse kruiden in de keuken
• Gemakkelijke groenten en fruit in je tuin
• Kruiden-EHBO, toepassingen voor je gezondheid
• De eetbare border, plantensoorten en recepten

In de ochtend is er steeds theorieles. We lunchen samen. In de middag is er een praktijkdeel, wanneer mogelijk buiten in de Hubertinahof. Volgend jaar is er weer een nieuwe serie. Heb je interesse voor deelname in 2021, stuur dan een mailtje. Er wordt gewerkt met een kleine groep.

 

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Van beroep is ze milieukundig adviseur en adviseert bedrijven en overheden op het gebied van milieu en energiebesparing. Uit de wens om zelf meer ontspanning te vinden en het contact met de natuur te herstellen, volgde ze een vierjarige opleiding kruidengeneeskunde. Carolien kweekt zelf kruiden, bloemen, groenten en fruit in eigen moestuin en maakt kruidengeneeskundige toepassingen voor zichzelf en de mensen om haar heen.