Cursus: ‘De Natuurlijke & Eetbare Tuin’

Groenten, kruiden, bloemen

In januari 2020 is een cursus ‘De Natuurlijke & Eetbare Tuin’ van start gegaan. De cursus is op 10 vrijdagen, om de 14 dagen een lesdag. We leren in ontspannen sfeer over natuurlijk tuinieren, toepassingen van kruiden en de ‘eetbare border’. Deelnemers hebben geen grote tuin of speciale plantenkennis nodig om mee te doen.

Onderwerpen in de cursus zijn:
• Natuurlijk tuinieren
• Bloemen waar je blij van wordt (en de bijen ook)
• Verse kruiden in de keuken
• Gemakkelijke groenten en fruit in je tuin
• Kruiden-EHBO, toepassingen voor je gezondheid
• De eetbare border, plantensoorten en recepten

In de ochtend is er steeds theorieles. We lunchen samen. In de middag is er een praktijkdeel, wanneer mogelijk buiten in de Hubertinahof. Volgend jaar is er weer een nieuwe serie. Heb je interesse voor deelname in 2021, stuur dan een mailtje. Er wordt gewerkt met een kleine groep.

 

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Haar beroep was milieukundig adviseur (1990 - 2022). Ze volgde een 4-jarige opleiding kruidengeneeskunde (2005 -2009). Momenteel volgt ze een opleiding voor ecologisch tuinontwerper (2023). Carolien geeft jaarlijks de meerdaagse cursus bij Hubertinahof: 'Natuurlijke, voedende en helende tuin'. Het liefst werkt en geniet ze in haar tuin.