Cursusdag 2: Winterstekken maken

Met deze zachte januarimaand kun je mooi wat winterstekken maken van gewenste heesters voor je natuurlijke en eetbare tuin.

Winterstekken kun je in de maanden oktober t/m februari, wanneer het blad is gevallen en de groei van de plant op een laag pitje staat.

Afgelopen vrijdag maakten we op de tweede cursusdag bij ons thuis in Arcen winterstekken van diverse soorten, o.a. van wilg, rozen, vlier en zwarte bes. Ook hebben we eetbare planten gescheurd en gedeeld, o.a. bloedzuring en pimpernel.

Ook maakten we bladstekken van Eeuwig Moes, een overblijvende koolsoort (zie foto).

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Haar beroep was milieukundig adviseur (1990 - 2022). Ze volgde een 4-jarige opleiding kruidengeneeskunde (2005 -2009). Momenteel volgt ze een opleiding voor ecologisch tuinontwerper (2023). Carolien geeft jaarlijks de meerdaagse cursus bij Hubertinahof: 'Natuurlijke, voedende en helende tuin'. Het liefst werkt en geniet ze in haar tuin.