Activiteiten Hubertinahof

Dag tuinliefhebber,

Graag wil ik je informeren over de volgende activiteiten in onze natuurlijke en eetbare tuin, Hubertinahof in Arcen.

Open Dag: Zaterdag 8 Juli

Op zaterdag 8 juli 2023 is er een open dag bij Hubertinahof, van 11.00 – 16.00 uur.

Route:

Onze tuin is aangesloten bij Stichting Voedseltuinen Venlo. U kunt deze dag 6 aangesloten voedseltuinen bezoeken, de toegang is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. Meer info over Open dag Voedseltuinen Venlo.

Creatieve Zomerworkshops  Juli & Augustus

Er zijn deze zomer vier creatieve Zomerworkshops in onze tuin, op de eerste en laatste zondag van juli en augustus. Deze zijn los te volgen. Tip: Leuk vriendinnenuitje!

Mocht je tijd en zin hebben dan kun je je nog aanmelden voor 30 juli of 6 augustus (27 augustus is inmiddels vol geboekt). De kosten bedragen eur 17,50 per workshop. >>Meer info

Tuincursus ’Natuurlijke, Voedende & Helende Tuin’ 

De volgende 8-daagse tuincursus ’Natuurlijke, Voedende & Helende Tuin’ start weer in februari 2024. Deze cursus zal plaatsvinden op vrijdagen, eens per twee à drie weken. De cursus is geschikt voor max. 8 personen. Meer info >>

Jaarcursus ‘In verbinding met de natuur’

Deze cursus richt zich op het praktijkgericht beleven van de natuur en de natuurlijke tuin in alle seizoenen. Dit doen we door samen buiten te werken in de tuin. Dit kan ook een keer in jouw tuin zijn. Dit wisselen we af met tijd voor goed waarnemen en door buiten creatieve opdrachten uit te voeren, zoals schrijven, fotograferen of andere vormen. Hierdoor zul je meer stil staan bij alle leven in de natuur en in de natuurlijke tuin. Ook gaan we planten gebruiken: om te bereiden als eten, thee van te zetten etc. We werken met wat er zich op dat moment aandient en wat er buiten in de tuin of in de natuur is.  Ook zullen we af en toe een wandeling in de natuur maken of op excursie gaan. De cursus is tweewekelijks op woensdagochtenden, van 09.30 -12.30 uur en geschikt voor max. 6 personen. Deze cursus is zeer geschikt als opvolging van de 8-daagse tuincursus ’Natuurlijke, Voedende & Helende Tuin’. Bij voldoende belangstelling starten we in september. Heb je hierin interesse?  Laat het s.v.p. weten: mail: Carolien Hendrix, of tel. nul zes 100 738 69.

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Haar beroep was milieukundig adviseur (1990 - 2022). Ze volgde een 4-jarige opleiding kruidengeneeskunde (2005 -2009). Momenteel volgt ze een opleiding voor ecologisch tuinontwerper (2023). Carolien geeft jaarlijks de meerdaagse cursus bij Hubertinahof: 'Natuurlijke, voedende en helende tuin'. Het liefst werkt en geniet ze in haar tuin.