Bomencursus “De aarde, de hemel en de bomen” in Sauerland

Bomencursus "De Hemel, de Aarde en de Bomen"

BOMENCURSUS “DE AARDE, DE HEMEL EN DE BOMEN” IN SAUERLAND      “Vergeten natuurritmes van bomen, volle maan en seizoen”

Data: zaterdag 29 augustus – donderdag 3 september 2020

Bomen zijn boeiende levende wezens, waarmee wij mensen vanaf de oertijd een relatie hebben, die verder gaat dan alles wat ze ons leveren aan hout, vruchten, medicijnen, beschutting enz. Zij hebben een grote invloed op ons welzijn, hun jaarritme volgt die van het universum en zij verbinden hemel en aarde met elkaar met een kracht die groter is dan de onze. Tijdens de vijf dagen in Centrum Savita gaan we in op de kracht van inheemse boomsoorten, wat hun duiding was voor mensen in de (pre)historie en welke functie zij hadden in hun jaarkalender. We leren de solar en lunar eigenschappen van boomsoorten herkennen en hoe die reageren op volle maan. Je aandacht richt zich vanzelf op bomen en je komt hierdoor meer in verbinding met bomen en misschien ook met jezelf. We sluiten af met een volle maan viering op de laatste avond.

De cursus wordt gegeven door Maja Kooistra. Zij heeft diverse boeken over bomen geschreven, zie www.bomen.org.

>> Download hier de Flyer van de Bomencursus (A4 pdf).

Verblijf: Centrum Savita, In der Burbecke 15, 59955 D-Winterberg-Niedersfeld, zie www.savita.nl | Data: zaterdag 29 augustus – donderdag 3 september 2020 Aantal deelnemers: 14-18 personen   Kosten, inclusief verblijf met eigen kamer douche/ wc en volpension vegetarisch, koffie en thee; exclusief extra drankjes € 515,00. Inlichtingen en opgaven: Maja Kooistra, info-apestaartje-bomen.nl, www.bomen.org en Carolien Hendrix, carolienhendrix-apestaartje-ziggo.nl over de locatie en het verblijf.

NB 17.02.2020: Deze reis is volgeboekt, je kunt je aanmelden voor de wachtlijst of als geïnteresseerde voor een vervolgcursus bij voldoende belangstelling.

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Van beroep is ze milieukundig adviseur en adviseert bedrijven en overheden op het gebied van milieu en energiebesparing. Uit de wens om zelf meer ontspanning te vinden en het contact met de natuur te herstellen, volgde ze een vierjarige opleiding kruidengeneeskunde. Carolien kweekt zelf kruiden, bloemen, groenten en fruit in eigen moestuin en maakt kruidengeneeskundige toepassingen voor zichzelf en de mensen om haar heen.