Cursus ecologisch tuinieren

cursus ecologisch tuinieren
Natuurvoeding en natuurlijke medicatie hoef je niet te kopen in de winkel. Je kunt ook het besluit nemen deze zelf te gaan verbouwen in de tuin. Ja, dit kost je tijd en inspanning, maar de beloning is geweldig! Werken in de grond, tussen de planten – met vogels en bijen om je heen en de zon en wind aan je hoofd – brengt je weer in echt contact met de natuur. Dat waar het werkelijk om gaat, het leven zelf. Het zal je veel geluk brengen en natuurlijk heerlijke groenten, fruit en kruiden. Niet afkomstig van ver en bespoten, maar van heel dichtbij van eigen grond.
Buiten werken maakt je hoofd leeg. Je bent direct in verbinding met de grond, de planten, bomen, bloemen en dieren om je heen. Je neemt waar met al je zintuigen, laadt opnieuw op en je lichaam en geest kunnen herstellen, net zoals de natuur in je tuin om je heen. Natuurvoeding voor lichaam en geest, gewoon in eigen tuin. Het is simpelweg een kwestie van hiervoor kiezen en doen.
Wil je leren hoe je een natuurlijke tuin het beste kunt inrichten en onderhouden en welke planten goed passen bij jou? Er is nog plaats bij de Hubertinahof cursus ‘Natuurlijke Voedende en Helende tuin’. Deze cursus gaat o.a. over ecologisch tuinieren, de moestuin en toepassingen van kruiden en wilde planten. De cursus start vrijdag 17 februari 2023 in Arcen (Venlo, Noord-Limburg) en is op acht vrijdagen.

Wil je meer informatie of jezelf aanmelden?

Bel nul zes-10073869 of stuur een e-mail.

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Haar beroep was milieukundig adviseur (1990 - 2022). Ze volgde een 4-jarige opleiding kruidengeneeskunde (2005 -2009). Momenteel volgt ze een opleiding voor ecologisch tuinontwerper (2023). Carolien geeft jaarlijks de meerdaagse cursus bij Hubertinahof: 'Natuurlijke, voedende en helende tuin'. Het liefst werkt en geniet ze in haar tuin.