Cursusdag 2: Winterstekken maken

Met deze zachte januarimaand kun je mooi wat winterstekken maken van gewenste heesters voor je natuurlijke en eetbare tuin.

Winterstekken kun je in de maanden oktober t/m februari, wanneer het blad is gevallen en de groei van de plant op een laag pitje staat.

Afgelopen vrijdag maakten we op de tweede cursusdag bij ons thuis in Arcen winterstekken van diverse soorten, o.a. van wilg, rozen, vlier en zwarte bes. Ook hebben we eetbare planten gescheurd en gedeeld, o.a. bloedzuring en pimpernel.

Ook maakten we bladstekken van Eeuwig Moes, een overblijvende koolsoort (zie foto).

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Van beroep is ze milieukundig adviseur en adviseert bedrijven en overheden op het gebied van milieu en energiebesparing. Uit de wens om zelf meer ontspanning te vinden en het contact met de natuur te herstellen, volgde ze een vierjarige opleiding kruidengeneeskunde. Carolien kweekt zelf kruiden, bloemen, groenten en fruit in eigen moestuin en maakt kruidengeneeskundige toepassingen voor zichzelf en de mensen om haar heen.