December

December is een drukke maand. Het jaar loopt ten einde. De dagen worden nog steeds korter en het energieniveau is hierdoor wat lager. Het zijn heerlijke lange avonden om goed uit te rusten op de bank.

Omdat mijn ogen de laatste weken wat kuren vertoonden, kreeg ik het advies van de oogkliniek in Blerick om 6 weken rust te nemen. Dat betekende een einde aan het computerwerk, minder lezen en minder op de mobiel. Inmiddels gaat het na ruim 3 weken rust gelukkig al een stuk beter 🙂 en kan ik ’s ochtends inmiddels weer probleemloos de krant lezen, met een nieuwe leesbril.

Dit jaar loopt Sinterklaas, WK-voetbal en de kerst voor mij allemaal door elkaar. Ik help momenteel kerstbomen verkopen bij mijn ouders. Mijn moeder kweekt al zo’n 40 jaar zelf kerstbomen.

Dit weekend is ons huis dat gebouwd is omstreeks 1850, het decor van een Dickens festival in het centrum van ons dorp. Ik heb een raam aan de straatzijde passend versierd.

Komende week gaat het licht tot matig vriezen. Winterse rust dus, met de bijbehorende windrichting het Noorden en het element Water. Water, de bron van alles en bron van ontkieming. Een periode van rust en vaak ook van kou is nodig voordat er een zaadje kan ontkiemen. Dat geldt in de natuur en ook voor mij persoonlijk.

Vandaag was ik in onze tuin om boerenkool, mosterdblad, salie en Chinese kool te oogsten en maakte nog enkele foto’s (klik op de foto’s voor een vergroting).

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Haar beroep was milieukundig adviseur (1990 - 2022). Ze volgde een 4-jarige opleiding kruidengeneeskunde (2005 -2009). Momenteel volgt ze een opleiding voor ecologisch tuinontwerper (2023). Carolien geeft jaarlijks de meerdaagse cursus bij Hubertinahof: 'Natuurlijke, voedende en helende tuin'. Het liefst werkt en geniet ze in haar tuin.