Ecologisch tuinontwerp

Dit jaar ben ik gestart met een opleiding voor ecologisch tuinontwerper. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en een tuinontwerp te bedenken met meer dan alleen sierwaarde. Een ecologisch tuinontwerp richt zich op alle tuingebruikers en hun samenhang: mensen, planten en inheemse dieren.

Het doel in mijn ontwerp is dat het allereerst aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Er is jaarrond wat te ontdekken in jouw ecologische tuin. Mooie reeds aanwezige planten en bomen kunnen blijven staan. Er is een rustige zitplek aanwezig, waar je heerlijk kunt mijmeren. Je kan er ook van alles oogsten: (wilde) groenten, fruit of  kruiden. De tuin zelf heeft ook inbreng in het geheel. Je bent gastvrij naar wilde planten die spontaan komen en er zijn schuil-/rustplekken voor dieren. Door alle leven en de dynamiek in jouw tuin leer je de aanwezige planten en dieren in je tuin beter kennen. Een ecologische tuin is boordevol leven en werkt verrijkend en helend voor jou en de natuur in de omgeving.

Persoonlijk ecologisch tuinontwerp voor jou?
Heb je interesse in een persoonlijk tuinontwerp voor jouw tuin, of voor een deel ervan? Ik help je graag met het maken van een schetsontwerp en volg daarbij onderstaand stappenplan:

Werkzaamheden Schetsontwerp Ecologische Tuin
1. Startgesprek over je wensen en verkennen van mogelijkheden, tuin bekijken en opmeten
2. Schetsontwerp(en) maken
3. Schetsontwerp(en) bespreken
4. Schetsontwerp (zonodig aanpassen en) leveren
5. Desgewenst zoek ik alle planten voor jou bij elkaar, met een opgave van de prijzen erbij

In 2023 ben ik nog aan het leren en geldt een laag vast tarief voor een op maat gemaakt schetsontwerp van eur 99,- plus reiskosten (voor de werkzaamheden onder stap 1 t/m 4 in Limburg, Brabant, Gelderland). Indien je wenst dat ik de werkzaamheden genoemd bij stap 5 voor je uitvoer, reken dan op een verdubbeling van dit bedrag.

Contact:
mail: Carolien Hendrix, of bel: nul zes 100 738 69

Schetsontwerp ‘Verborgen tuin, vuurtuin’ 10 x 15 m | getekend CH 2023-02-20