Een wat late openbaring

Gisteren keken we een prachtige documentaire over wilde bijen in een achtertuin. De documentairemaker is Martin Dohrn, een bekende wildlife filmmaker uit Bristol, die eerder met David Attenborough werkte. Hij maakte de documentaire tijdens een Corona lockdown.

Hij vertelt in de documentaire dat hij veel wildlife gefilmd heeft over de hele wereld, maar dat dit allemaal onderdoet voor zijn verwondering over de schoonheid van het leven van de wilde bijen in zijn eigen achtertuin. Hij noemt dit ‘een wat late openbaring’. Ik gun iedereen zo’n soort openbaring, die ik zelf ook heb ondergaan tijdens het natuurlijk tuinieren met de jaren. Dat is momenteel mijn grootste wens aan iedereen.

Kijktip: ‘My garden of a Thousand Bees‘. Documentaire van Martin Dohrn over wilde bijen in een achtertuin (51 min.). Fascinerend en prachtig!

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Haar beroep was milieukundig adviseur (1990 - 2022). Ze volgde een 4-jarige opleiding kruidengeneeskunde (2005 -2009). Momenteel volgt ze een opleiding voor ecologisch tuinontwerper (2023). Carolien geeft jaarlijks de meerdaagse cursus bij Hubertinahof: 'Natuurlijke, voedende en helende tuin'. Het liefst werkt en geniet ze in haar tuin.