Hittegolf

Vandaag, net als de komende week, wordt het maar liefst zo’n 35oC in Arcen. Er is dus een hittegolf op komst. We hebben het huis goed afgeschermd tegen de zon, met doeken voor de ramen, gordijnen hier en daar dicht, parasol op het terras en het plat dak vol water laten lopen.

Waterbakje voor vogels en insecten in de tuin

Voor de vogels en insecten in onze tuin rondom huis vul ik elke ochtend enkele waterbakjes met fris water, maar met dit weer let ik er extra goed op. Er zitten overdag veel musjes in de haag verstopt, die hier dankbaar gebruik van maken. Ook de insecten drinken er uit. De tuin geven we ‘s avonds water.

Verkoelende lunch
Met dit weer is het lekker om iets fris te eten. Ik heb voor de lunch vandaag courgettesoep gemaakt met op het laats een beetje verkoelende fijngesneden munt erdoor. Erik maakte overheerlijke brusschetta van tomaten, ui en basilicum uit eigen tuin, op een vers broodje van de bakker. Een echte aanrader, werkelijk om je vingers bij op te eten! (hierbij de link naar zijn recept)

Bijgaand nog enkele foto’s en twee korte video’s van de tuin vandaag.

Video’s:
1. Video bij kasje, 7 augustus 2020, 0:13

2. Video Overzicht tuin, 7 augustus 2020, 0:14

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Van beroep is ze milieukundig adviseur en adviseert bedrijven en overheden op het gebied van milieu en energiebesparing. Uit de wens om zelf meer ontspanning te vinden en het contact met de natuur te herstellen, volgde ze een vierjarige opleiding kruidengeneeskunde. Carolien kweekt zelf kruiden, bloemen, groenten en fruit in eigen moestuin en maakt kruidengeneeskundige toepassingen voor zichzelf en de mensen om haar heen.