Juli

Begin juli was het zeer warm. Tijdens de open dag in onze tuin op 8 juli was het maar liefst 34oC. Ondanks deze hitte was het een gezellige open dag met in totaal zo’n 25 geïnteresseerde bezoekers. Nu is het al twee weken relatief koel, zo rond de 21-23 oC, met dagelijks wel één of meerdere buien. Goed weer voor de planten in de tuin en in de natuur. Er valt van alles te oogsten in onze tuin: sla, komkommer, tomaten, aubergine, prei, boontjes, aardappelen, bramen. Ook bij mijn ouders nemen we soms groenten of fruit mee: broccoli, koolraap en pruimen.

Komende week wordt een wat grijze week met veel regen en morgen harde wind. Het lijkt wel herfst!

Vanavond hoorden we gierzwaluwen overtrekken in de Boekend, op weg naar Afrika – Mali en Congo lees ik op de website van de  Vogelbescherming, na slechts 3 maanden hier te zijn geweest. O wat zal ik ze missen straks! De leegte in de lucht en de afwezigheid van hun gierende geluid.  Misschien zijn er morgen nog een paar rond ons huis. Vanochtend zag ik er een heleboel hoog in de lucht, veel met zijn tweeën bij elkaar.

niet de langste dag 
maar als gierzwaluw vertrekt
ben ik weemoedig
Thee voor open dag
Plantentafel voor open dag
Gierzwaluwen boven ons huis
Kardoen met slapende hommel na regenbui
Grote Kattenstaart, spontaan in onze tuin gekomen
De enige pruim van onze boom
Boeketje bloemen en zomerse salade

Video open dag 8 juli 2023 (klik om te starten)

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Haar beroep was milieukundig adviseur (1990 - 2022). Ze volgde een 4-jarige opleiding kruidengeneeskunde (2005 -2009). Momenteel volgt ze een opleiding voor ecologisch tuinontwerper (2023). Carolien geeft jaarlijks de meerdaagse cursus bij Hubertinahof: 'Natuurlijke, voedende en helende tuin'. Het liefst werkt en geniet ze in haar tuin.