Kruidenreis 2023 Noord-Nederland

kruidenreis Groningen

Woensdag 30 augustus – zaterdag 2 september 2023

We verblijven in de provincie Groningen of Friesland en maken dagtrips naar de prachtige Hortus in Haren, naar de grootste kruidentuin van Nederland: de Kruidhof in Buitenpost (Fr) en naar een Groningse borg (landhuis/kasteel) met bijpassende tuin.  Daarbuiten is er ruimte voor het verkennen van de natuurlijke omgeving, of de stad Groningen. Op 31 augustus genieten we van de volle maan.

De heen – en terugreis en het vervoer naar de tuinen is o.b.v. eigen auto, per eigen OV abonnement of fiets. We maken afspraken met elkaar om ter plekke waar mogelijk zoveel samen te rijden met de auto (o.b.v. kosten delen brandstof). Het is mogelijk een fiets te huren in de omgeving.

Richtprijs: Eur 300,- (details in voorbereiding), incl. 3 overnachtingen en ontbijt, entrees en rondleiding tuinen. Verzorging en kosten van diner/avondeten zijn niet inbegrepen.

Er is ruimte voor 8 deelnemers, er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar (d.d. 2 jan. 2023). Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar carolien@hubertinahof.nl, o.v.v. je naam en adres en telefoonnummer.

Afwijkingen van bovenstaande zijn mogelijk, de reis is nog in voorbereiding.

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Van beroep is ze milieukundig adviseur en adviseert bedrijven en overheden op het gebied van milieu en energiebesparing. Uit de wens om zelf meer ontspanning te vinden en het contact met de natuur te herstellen, volgde ze een vierjarige opleiding kruidengeneeskunde. Carolien kweekt zelf kruiden, bloemen, groenten en fruit in eigen moestuin en maakt kruidengeneeskundige toepassingen voor zichzelf en de mensen om haar heen.