Lentegroen

Door de overvloedige regen van de afgelopen weken is de tuin prachtig groen! Zo mooi groen is de tuin nog niet eerder geweest. Dit jaar zitten er meer vogels dan in voorgaande jaren. Dat komt door regelmatig voeren, de nestkastjes en het weelderige groen.

Bij binnenkomst in de tuin klinkt meteen al een prachtig concert van zingende mezen, een roffelende specht, de koekoek en er zijn nog andere vogels waarvan ik het geluid niet meteen herken. De fazantenman roept er vrolijk doorheen. Er scharrelt een wilde eendenkoppel in de buurt van het vijvertje. Een duivenkoppel maakt zich op de tuinbank mooi. Alle vier de nestkastjes in de tuin zijn bezet door mezen. De gierzwaluwen vliegen op 30 april weer boven ons huis!

De tomaten in het kasje groeien goed. Gisteren zaaide ik bloemen in de tuin: zonnebloemen, het driekleurig viooltje en een bloemenmengsel. Vlak daarna breekt een fikse bui los met hagel en onweer. Er valt 20 mm regen tijdens deze hoosbui en de tuin is zo nat dat er niks anders opzit dan maar weer de biezen te pakken. Hopelijk zijn niet alle zaadjes weggespoeld.

Hieronder enkele foto’s van afgelopen week, kijk maar eens hoe mooi groen het is! Klik op de foto voor een vergroting.

Video’s:

Overzicht tuin 30 april ’23 (klik op de link om te starten):VID_20230430_180915

Schuilen in het kasje tijdens hoosbui 1 mei ’23 (klik op de link om te starten): 2023-05-01

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Haar beroep was milieukundig adviseur (1990 - 2022). Ze volgde een 4-jarige opleiding kruidengeneeskunde (2005 -2009). Momenteel volgt ze een opleiding voor ecologisch tuinontwerper (2023). Carolien geeft jaarlijks de meerdaagse cursus bij Hubertinahof: 'Natuurlijke, voedende en helende tuin'. Het liefst werkt en geniet ze in haar tuin.