Natte start augustus

Afgelopen dagen regende het erg veel 20, 30 en 28 mm. En vanochtend vroeg zat er alweer 10 mm in de regenmeter. Dat is 90 mm regen in 4 dagen, terwijl zo’n 80 mm gemiddeld is voor de hele maand augustus. We doen het er maar mee. De beken zijn in ieder geval mooi gevuld en het is goed voor de bomen.

In de tuin laten de vogels en andere moestuinbeestjes zich tijdens het gedruil weinig zien. Wel zag ik nog een dappere koekoekshommel op de dahlia. De grond en planten zijn kletsnat.

Mooie foto’s maakte ik vanochtend. En er was een bos bloemen en een dikke courgette te oogsten. Dat levert twee gevulde vazen bloemen en een pannetje lekkere courgettesoep: toch weer rijkdom!

Vanaf volgende week woensdag wordt het weer droger en warm en gaat het weer zomeren!

Knoflookazijn afgezeefd
Echinacea straalt
Wildernis voor puttertjes
Ons ecotoilet
Bloementuin
Vuurkorf in het water
Beestje schuilt hangend aan de natte venkel
volgeregend
Droogbonen
Gewone Koekoekshommel (man)
Palet van roze – Rode Zonnehoed en  Marjolein
Koekoekshommel treft andere hommel (ander soort?)
Dahlia
Boeketje bloemen – vrolijke kleuren
Wilde Bloemenweelde
Andijvie groeit goed

Video Tuin 3 augustus 2023,  klik  om te starten

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Haar beroep was milieukundig adviseur (1990 - 2022). Ze volgde een 4-jarige opleiding kruidengeneeskunde (2005 -2009). Momenteel volgt ze een opleiding voor ecologisch tuinontwerper (2023). Carolien geeft jaarlijks de meerdaagse cursus bij Hubertinahof: 'Natuurlijke, voedende en helende tuin'. Het liefst werkt en geniet ze in haar tuin.