Over

Mijn tuinpad

Op 5 november 2018 sloeg ik een pad in vol groene inspiratie:

  • De natuur als basis
  • Inzetten van kruiden voor de gezondheid
  • Op kleine schaal kweken van bloemen en kruiden, groenten en fruit.

Erik en ik  kochten samen een tuinperceel, ruim 2.300 m2. Dit overwoekerde geheel is na een driekwart jaar hard werken al een échte tuin geworden met veel ruimte voor bloemen, kruiden, groenten, bomen, gras, wilde planten, dieren en ons zelf.

De tuin heeft de naam ‘Hubertinahof’. Hubertina is mijn tweede doopnaam, mij gegeven ter ere van mijn oma Bertha.

Met de tuin dragen we heel concreet bij aan onze eco-footprint, door zelf zorg te dragen voor onbespoten bloemen, groente, fruit, kruiden met respect voor alle leven en dieren. We leren dagelijks van wat de natuur ons hier laat zien. Erik kweekt vooral groenten, ik hou me daarnaast vooral bezig met bloemen en kruiden. Er is veel klein fruit geplant, waaronder bramen, frambozen, blauwe, zwarte, rode en witte bessen, wijnbes en druiven.

Daarnaast hebben we bomen geplant. O.a. een Walnoot, twee Kersenbomen (Stella en Morel), een nog onbekende pruim, twee appels (Goudreinet en Jonagold), een Perzik, enkele bloeiende voorjaarsstruiken, Taxus (‘Poortwachters’) en een zelf uit zaad opgekweekte Ginko Biloba.

Bomen die er spontaan kwamen of al stonden zijn gehandhaafd. Er kwamen: Wilg, Kardinaalsmuts, Cornoelje en nog enkele onbekenden. De Picea Abies (‘kerstboom’) die er stonden zijn gebleven en bieden een mooie schuilplaats  aan de vogels. In dit aardse paradijs met veel rust en natuur is het goed vertoeven.

Bijzonder om te zien is het resultaat na ruim een jaar werken.

Tuin bij aankoop, januari 2019

Tuin, na ruim een jaar werken, juni 2020