4-daagse Tuinenreis Noord-Nederland

do 31 augustus – zo 3 september 2023

Voor wie?
De reis is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in tuinen, o.a. in eetbare tuinen, natuurlijke tuinen en kruidentuinen. Op deze reis genieten we van de tuinen, de omgeving en elkaars gezelschap.

Programma
We verblijven in Drenthe op de grens met Friesland en Groningen en maken trips naar zes prachtige en zeer verschillende tuinen met o.a. veel eetbare soorten en kruiden. Op 31 augustus genieten we ’s avonds in de buitenlucht van een bijzondere volle maan. De groep bestaat uit max. 10 personen. De maaltijden verzorgen we met elkaar.

Highlights Programma Tuinenreis:

  • Hortus, Haren; met o.a. pinetum, kruidentuin, fruittuin, Keltische tuin
  • Kruidhof, Buitenpost; de grootste kruidentuin van Nederland, grote geneeskruiden collectie, botanische tuin, 3,5 ha
  • De Groene Zon, Groningen
  • Menkemaborg, Uithuizen
  • Domies Toen, Pieterburen
  • Wandeling bij de Waddenzee
  • Hof van Hackfort, Vorden
  • Volle maan op 31 augustus, ‘blauwe maan’
  • Gezellig samen zijn, koken, borrelen en eten

Kosten
De kosten voor het verblijf en de organisatie zijn Euro 170,- incl. 3 overnachtingen op basis van een 2 ps. kamer met 2 aparte bedden. Voor een 1-persoonkamer is mogelijk een toeslag verschuldigd. Douches en wc’s zijn gedeeld en op de gang aanwezig.
We maken ter plekke een pot voor de boodschappen voor de maaltijden en de entrees/rondleidingen in de tuinen. Reken hiervoor op een extra bedrag van Euro 150,-.

Vervoer
O.b.v. eigen vervoer met auto. Samen rijden en kosten vergoeden aan de chauffeur doen we in onderling overleg.

Programma
Zie het bijgevoegde programma voor meer informatie en alle details: Beschrijving Tuinenreis_Noord-Nederland_2023 (pdf).

Aanmelding
De inschrijving staat open voor belangstellenden, zo lang er plaats is op volgorde van inschrijving.  Aanmeldformulier_Tuinenreis (word)

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Van beroep is ze milieukundig adviseur en adviseert bedrijven en overheden op het gebied van milieu en energiebesparing. Uit de wens om zelf meer ontspanning te vinden en het contact met de natuur te herstellen, volgde ze een vierjarige opleiding kruidengeneeskunde. Carolien kweekt zelf kruiden, bloemen, groenten en fruit in eigen moestuin en maakt kruidengeneeskundige toepassingen voor zichzelf en de mensen om haar heen.