Uitbundige Zomerweelde

Het is echt zomer in de tuin met bloeiende dahlia’s, zonnebloemen, de kardoen, aardperen en meer. Er zijn bramen en blauwe bessen te oogsten. Het is een boeiende wildernis met her en der spontaan opgekomen eetbare planten, waaronder een meloen, een lichtgroene soort courgette, zwarte tomaat en cherrytomaten en zonnebloemen. Kadootje terug gegeven door de woelmuizen en vogels. Voor wat hoort wat 😉

Kas met tomaten, basilicum, komkommer en aubergine

Erik is ook fanatiek bezig in de tuin en heeft het door Bruno gemaakte mooie houten naambordje ‘Hubertinahof’ opgehangen! De naam is er met een soldeerbout in gebrand.

We hebben nu in de tuin om te eten: palmkool, boerenkool, spitskool, tomaten, basilicum, wortelen, rode biet, boontjes, aardappelen en pompoen. Kijk ook eens op het blog van Erik: www.ikeetgezond.nl, o.a. met leuke verhaaltjes, mooie foto’s en lekkere recepten.

Aubergine, nog klein aan de struik (Foto: Erik )

Er hangen nu ook aardig wat mooie kleine aubergines aan de struiken, hoe prachtig zijn de stekeltjes!

Onderstaand een fotogalerij met een fleurige impressie van alweer de laatste juli-ochtend van 2020, die zeer zomers verliep! Het werd  ongeveer 32oC in Arcen.

NB: Afgelopen nacht was een prachtige roodachtige volle maan te zien! Direct erna heeft al de weersomslag plaats gevonden.

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Van beroep is ze milieukundig adviseur en adviseert bedrijven en overheden op het gebied van milieu en energiebesparing. Uit de wens om zelf meer ontspanning te vinden en het contact met de natuur te herstellen, volgde ze een vierjarige opleiding kruidengeneeskunde. Carolien kweekt zelf kruiden, bloemen, groenten en fruit in eigen moestuin en maakt kruidengeneeskundige toepassingen voor zichzelf en de mensen om haar heen.