Voorjaarssalade van 7 kruiden

Niks leuker dan scharrelen in de tuin, is er nog wat eetbaars te vinden en hoe staat alles erbij? In onze tuin staan behoorlijk wat overblijvende eetbare planten. Nu was de winter niet streng, maar deze planten zijn sowieso zelf sterk. Van het Eeuwig Moes plukte ik een zak vol jonge toppen. Verder vond ik een verdwaald klein bosje knoflook(stengels). Deze gingen met wat andere groenten geroerbakt door de couscous.

Ik wilde een salade als bijgerecht maken. Hiervoor vond ik in de tuin een witlofje – niet afgedekt dus aan de top groen – net zo lekker😉. Verder gingen in mijn zak: mooie rucola, zachte jonge pimpernelblaadjes, pittig rood mosterdblad, zoete kervelblaadjes en friszure blaadjes van bloedzuring en spinaziezuring. Daar kan het kropje ijsbergsla uit de supermarkt niet tegenop.

Met een dressing erover van olijfolie, balsamico-azijn een beetje mosterd en een beetje agavesiroop werd het een smakelijk en gezond bijgerecht met een rijk palet aan smaken. Vroege voorjaarskruiden bevatten veel vitamines en mineralen. De olie in de dressing helpt het lichaam om deze broodnodige stoffen ook daadwerkelijk te kunnen opnemen.

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Van beroep is ze milieukundig adviseur en adviseert bedrijven en overheden op het gebied van milieu en energiebesparing. Uit de wens om zelf meer ontspanning te vinden en het contact met de natuur te herstellen, volgde ze een vierjarige opleiding kruidengeneeskunde. Carolien kweekt zelf kruiden, bloemen, groenten en fruit in eigen moestuin en maakt kruidengeneeskundige toepassingen voor zichzelf en de mensen om haar heen.