Vroege lente

We zitten nu tussen de winter en de lente in: de vroege lente. Dieren en planten kondigen al goed zichtbaar en hoorbaar de vroege lente aan. Vogels zitten al veel in paren bijeen en zingen al hier en daar. Hoewel het kan nog best koud gaan worden- februari is de koudste maand, is er voorlopig geen vorst in aantocht. Vanmiddag was het heerlijk zacht weer en heb ik onkruid weggehaald tussen de bessenstruiken.

Deze Video 2022-02-03 (klik op de link) laat zien hoe de moestuinbedden en bessenstruiken er nu bij liggen. De grond is mooi rul en donker van kleur😊. Een teken dat er voldoende humus en voeding in zit.

Auteur: Hubertina

Carolien is opgegroeid tussen de planten op de tuinplantenkwekerij van haar ouders. Van beroep is ze milieukundig adviseur en adviseert bedrijven en overheden op het gebied van milieu en energiebesparing. Uit de wens om zelf meer ontspanning te vinden en het contact met de natuur te herstellen, volgde ze een vierjarige opleiding kruidengeneeskunde. Carolien kweekt zelf kruiden, bloemen, groenten en fruit in eigen moestuin en maakt kruidengeneeskundige toepassingen voor zichzelf en de mensen om haar heen.